eramiehet@olkijoki.fi

Ota yhteyttä!Suomen riistakeskusSuomen Metsästäjäliitto


Olkijoen Erämiehet ry. on Olkijoen kylällä toimiva metsästysseura.
Seuramme on perustettu 1963 ja metsästysalueita on vuokralla noin 5000 hehtaaria. Seuran alueella harrastetaan aktiivisesti hirven, pienpetojen ja vesilintujen pyyntiä. Maa-alueemme rajoittuvat pohjoisessa Siikajoen kunnan rajaan ja idässä Pattijoen metsästysseuran alueisiin.

Kansalaisaloite susivahinkojen estämiseksi
Kahden suuren metsästyskoirajärjestön puheenjohtajat ovat tehneet kansalaisaloitteen, jonka tavoitteena on muuttaa lainsäädäntöä niin, että haittaa ja vahinkoa aiheuttaviin susiin voidaan puuttua nykyistä tehokkaammin. Aloitteessa vaaditaan myös susien aiheuttamien vahinkojen korvaamista täysimääräisesti ja nopeasti. Tämän lisäksi suden kannanhoidolliset tavoitteet ja kannan säätely olisi päätettävä alueellisesti EU:n läheisyysperiaatteen mukaisesti. Päätökset on tehtävä tarkoituksenmukaisella tavalla ja mahdollisimman lähellä niitä ihmisiä, joita asia arkielämässä koskee.

Kansalaisaloitteen suora linkki:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2702

ja koirajärjestön sivuilla sama, mutta myös pdf -tiedostona jos haluaa paperisen laittaa eteenpäin:

https://spj.fi/kansalaisaloite-susivahinkojen-estaminen/

WhatsUp keskutelyryhmä
Olkijoen Erämiehille on perustettu oma WhatsUp keskustelyryhmä, jonka tarkoituksena on jakaa koiramiehille tärkeää suurpetohavaintotietoa.

Ryhmän yhteyshenkilönä toimii Teemu Pyhtilä. Jos haluat liittyä ryhmään, avaa alla oleva linkki puhelimesi selaimessa. Toinen vaihtoehto on, että talletat numeron 0403579017 puhelimeen ja lähetät whatsapp viestin ja pyydät liittämään ryhmään.

https://chat.whatsapp.com/8LZwQJ9Ko47FV48l0SWH5a

Kaikista suurpetohavainnoista tulee tehdä ilmoitus suurpetoyhdysmiehellemme, Mika Majavalle erikseen. Whatsapp ryhmän taikka Facebookin kautta tehty ilmoitus ei riitä, soita Mikalle (040-5273942) tai laita sähköpostia (m.majava@gmail.com).

Näitkö ilveksen, suden taikka karhun?
Olkijoen alueella suurpetoihin liittyvät havainnot tulee ilmoittaa suurpetoyhdyshenkilölle, joka tarkistaa havainnon ja kirjaa sen valtakunnalliseen TASSU järjestelmään. Kun teet havainnon tuoreista jäljistä taikka näet suurpedon, ilmoita asiasta:

Petohavainto, Olkijoki

Kauriinpyynti
Kevään pukkipyyntiin 1 lupa.

Soramontuilla EI harrasteta kiekkoammuntaa!!!
Käytössämme on hyvä ampumarata jossa voi käydä harjoittelemassa haulikkoammuntaa. Hiekanottopaikat ja soramontut eivät ole sitä varten!

Kaikki tiedotteet...

  • Hirviporukan kokous 4.4.2018 klo: 18:00
    Hirviporukan kokous kylätalolla keskiviikkona 4.4.2018 kello 18:00.

Kaikki tapahtumat....

Olkijoen Erämiesten tapahtumailmoitukset julkaistaan myös sanomalehti Raahenseudun yhdistystoimintapalstalla.

RHY:n tiedotteet löytyvät täältä

Sorsastuskausi lähestyy! Tule sorsastamaan Olkijoelle!

Vuokraa kylätalo itsellesi, juhliin, kokouksiin tai muuten vaan!

Onnistunut riistalaukaus vaatii harjoittelua! Ampumaradallamme se onnistuu!